NYHED
2-12-2023

Humøret er højt, men også lidt vemodigt, denne onsdag eftermiddag i undervisningslokalet på NOV Subsea Production Systems i Kalundborg. Det er sidste undervisningsgang for de syv fremmødte medarbejdere, som i løbet af efteråret har været til engelskundervisning i virksomhedens mødelokaler.

 

Tiden flyver afsted

”Det har været rigtig godt at kunne blive undervist på arbejdspladsen i trygge rammer sammen med kolleger,  man kender”, siger Hansi, der i virkeligheden hedder Johnny Hansen. ”Selvom jeg ikke er glad for at komme tilbage til skolebænken, og det er svært at skulle sidde på en stol i 3 timer, så flyver tiden afsted”.

Poul Andersen tilføjer: ”Jeg ser det slet ikke som skole. For mig er det 3 timers fri med engelsk. Det hjælper mig både på arbejdspladsen og i det private. Hvis det havde være dobbelt så mange mødegange, så var jeg også kommet.”

 

Samme indhold med forskellig sværhedsgrad

Deltagerne på holdet har forskellige behov, når det handler om indholdet i undervisningen: Nogle har mest brug for at øve sig i at tale engelsk, og andre har mere brug for at blive bedre til at skrive det. Nogle er gode til at læse, og andre skal have tekster, der er lidt lettere. Poul Andersen er glad for, at der er mulighed for at lære på forskellige niveauer: ”I sidste uge skulle vi læse en tekst om fast food. Teksten fandtes på tre forskellige niveauer, så alle kunne læse teksten på deres eget niveau. Det var rigtig godt.”

Hansi og flere af kollegerne arbejder på skiftehold, og undervisningen er derfor tilrettelagt efter deres arbejdstid. Kollegerne er enige om, at det er et rigtig godt tilbud, som de gerne ser fortsætte i fremtiden.  

 

Godt kammeratskab

Stinne Funch, som har undervist de 5 hold i efteråret, er også meget tilfreds: "Det har været sjovt at undervise. Der er stor forskel på, hvor meget eller hvor lidt engelsk deltagerne kan i forvejen, men det betyder ikke noget, for der er et godt kammeratskab mellem dem. Det er med til at skabe en god stemning, og alle tør derfor sige noget på engelsk, også selvom det er svært. Flere deltagere har fortalt mig, at de er blevet mere modige, når de skal kommunikere på deres ferierejser."

 

Stinne Funch, som har undervist de 5 hold i efteråret glæder sig over, at deltagerne har fået noget med fra undervisningen, som de kan bruge både i arbejdslivet og privaten: "Flere deltagere har fortalt mig, at de er blevet mere modige, når de skal kommunikere på deres ferierejser." 

 

 

Hjælp til opkvalificering
Har din virksomhed brug for et fleksibelt tilbud om opkvalificering af medarbejdere? Nordvestsjællands HF og VUC tilbyder kompetencegivende uddannelsesløft inden for flere områder. Undervisningen kan tilrettelægges lokalt, i virksomheden eller på VUC i Holbæk, Kalundborg eller Asnæs.